Wij zetten volop in op de strijd tegen COVID-19

De uitbraak van COVID-19 creëert een ongeziene noodsituatie op het vlak van onze volksgezondheid. Onze uitstekende en gedreven gezondheidsprofessionals geven iedere dag het beste van zichzelf in de strijd tegen dit virus. De medische technologie-industrie ondersteunt hen in deze strijd.

Medische technologie is essentieel om vat te krijgen op de uitbraak van COVID-19, om ervoor te zorgen dat gezondheidsprofessionals veilig kunnen werken en dat kwaliteitszorg beschikbaar is voor iedereen die het nodig heeft.

  • Diagnostische tests (IVD-tests) laten ons toe om snel te identificeren wie geïnfecteerd is met het virus en wie niet. Dit is cruciaal in de zorg, maar zal ook een belangrijke rol spelen bij de heropstart van onze economie.
  • Ademhalingstoestellen versterken de overlevings- en genezingskansen van de meest kritische patiënten op intensieve zorgen.
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondmaskers, handschoenen, brillen en beschermende pakken zijn essentieel zodat onze gezondheidsprofessionals op een veilige manier de juiste zorg kunnen toedienen.
  • Mobiele applicaties die CE-gemarkeerd zijn als medisch hulpmiddel kunnen, nu meer dan ooit, essentiële ondersteuning bieden voor patiënten, zorgprofessionals en zorginstellingen.

Ook de bedrijven actief in andere medische hulpmiddelen (zoals bijvoorbeeld de medische apparatuur, implantaten, mobiliteitshulpmiddelen, auditief en oculair materiaal, ...) blijven de zorgprofessionals ondersteunen zodat alle noodzakelijke zorgen in en buiten de ziekenhuizen gewaarborgd kunnen blijven, nu en in de moeilijke periode die nog volgt.

Onze sector zet zich maximaal in en werkt samen met de overheid om zorgverleners en patiënten de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om het virus te bedwingen. U kan op ons en op onze bedrijven rekenen om, net zoals onze zorgverleners, het beste van onszelf te geven.

beMedTech respecteert de privacy van uw gegevens. Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie”.

Ik heb het begrepen