One-stop-shop zuurstof platform draait op volle toeren

One-stop-shop zuurstof platform draait op volle toeren

Brussel, 30 oktober 2020 – De COVID-19 uitbraak en met name deze tweede piek creëert een nieuwe extreme noodsituatie op het vlak van onze volksgezondheid. Één van de voornaamste gevolgen bij vele patiënten zijn ademhalingsproblemen. De vraag naar zuurstoftherapie is hierdoor opnieuw aanzienlijk toegenomen, zowel in de ziekenhuizen als in de ambulante zorg (buiten het ziekenhuis, in woonzorgcentra en thuis).

Reeds eind april van dit jaar, volop in de eerste piek van de besmettingen, sloegen de bedrijven die ervoor zorgen dat zuurstoftherapie in woonzorgcentra en thuis kan worden aangeboden en de apothekersverenigingen APB en Ophaco de handen in elkaar om de zuurstofbevoorrading ook buiten het ziekenhuis maximaal te garanderen. Het resultaat van hun samenwerking was een online one-stop-shop platform met ticketingsysteem, ontwikkeld en beheerd door beMedTech, voor het verwerken van aanvragen voor zuurstof en bijhorende apparatuur voor ambulante patiënten.  

Dit platform laat in volle COVID 19 uitbraak toe de zuurstofaanvragen en -bedeling buiten de ziekenhuizen maximaal te stroomlijnen. De apotheker kan immers via één enkele weg een aanvraag indienen voor zuurstof en bijhorende apparatuur en hij/zij hoeft dus niet meer verschillende leveranciers te contacteren. Bovendien wordt de apotheker duidelijk op de hoogte gehouden van de afhandeling van zijn aanvraag.

Het platform draait nu op volle toeren. Het aantal geregistreerde apothekers is in iets meer dan een week zo goed als verdriedubbeld. Het aantal aanvragen is gisteren 29 oktober op één dag tijd- nagenoeg verdubbeld. De bedrijven die zuurstof en de nodige apparatuur ter beschikking stellen buiten de ziekenhuizen hebben na de eerste golf opgeschaald in capaciteit en grote investeringen gedaan in materiaal, logistiek, personeel. Ze bewegen momenteel hemel en aarde om aan de snel toenemende aanvragen te kunnen voldoen.

Op onze website kan u meer te weten komen over hoe beMedTech en haar leden volop blijven inzetten op de strijd tegen COVID-19.

Voor meer informatie of een interview, kunt u contact opnemen met :

Marnix Denys, Managing Director beMedTech, 0478 70 19 64, m.denys@bemedtech.be

Over beMedTech

beMedTech is de federatie van de industrie van de medische technologieën en telt bijna 200 bedrijven, goed voor 80% van de betrokken markt. De leden worden onderverdeeld in
5 hoofdproductgroepen: implantaten, verbruiksgoederen, investeringsgoederen, diagnostics in-vitro en Extra Muros. Samen vertegenwoordigen zij meer dan 500.000 medische technologieën voor een jaaromzet van 2,4 miljard euro (ex export) en ongeveer 17.000 banen in België.

Download persbericht in PDF

beMedTech respecteert de privacy van uw gegevens. Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie”.

Ik heb het begrepen